Over Infopolitie.nl

Infopolitie.nl is een website over de politie in Nederland. Het is geen website van de nationale politie, maar een particulier initiatief. Ga voor de officiële site van de Nederlandse politie naar www.politie.nl. Lees ook onze disclaimer.

(English | Russia | Oekranian)

De laatste jaren is het aantal diefstallen van gehandicaptenparkeerkaarten uit auto´s sterk gestegen. De kaart is niet meer kentekengebonden en kan daarom in iedere auto gebruikt worden. Dit biedt de gebruiker veel vrijheid.

De kaart is wel persoonsgebonden, maar de controlemogelijkheden op het gebruik van de parkeerkaart zijn beperkt. De foto van de gebruiker is niet zichtbaar en het serienummer van het document wordt nagenoeg nergens geregistreerd. Hierdoor is misbruik van de kaart is groot.

De extreem hoge parkeertarieven maken de GPK een fel begeerd object voor het dievengilde. Een geroutineerde inbreker verschaft zich met slechts weinig moeite toegang tot het dashboard en brengt de gestolen kaart via het criminele circuit aan de man. Degene die de kaart koopt kan deze voor zijn eigen auto gebruiken en betaalt daarmee geen of weinig parkeergeld.

Daarnaast levert diefstal van de GPK voor de eigenaar financiële narigheid op. Wordt eerst de auto beschadigd door de inbraak komen er vervolgens nog kosten bij voor het aanvragen van een vervanging van de GPK.

Een slimme ondernemer heeft hier een volgens hem feilloze oplossing voor, de kaartkluis. De GPK komt hierbij in een stalen behuizing welke vervolgens met een beugelslot aan het stuur wordt vastgezet. Volgens de ondernemer is het niet mogelijk om de kaart met deze beveiliging nog weg te nemen.

Meer info  hierover is te vinden op http://www.kaartkluis.nl

Opmerkelijk

Inbreker valt in slaap in dakgoot

Voor een inbreker in Noordwijk was het nachtwerk wellicht iets te zwaar. De politie trof de man slapend in een dakgoot aan, terwijl naast hem gereedschap lag dat geschikt was om ermee in te breken.

Lees meer...

Politiesites

Sponsors