kom bij de politie

Screen jezelf en kijk of het politiewerk écht iets voor je is. Dat is de boodschap van de vernieuwde landelijke wervingscampagne die nu volop loopt.

Er moeten de aankomende jaren honderden nieuwe aspirant-agenten instromen om de politiesterkte in Nederland op peil te houden. Bijna alle politiekorpsen hebben op dit moment vacatures voor verschillende niveau agentfuncties.

Van surveillant tot politiekundige.

De wervingscampagne stelt belangstellenden voor de keus: kan ik en wil ik écht wel politieagent worden? Zo worden mensen aangetrokken die bij de politie passen en die een grotere kans hebben om succesvol door de selectie te komen.

Screen jezelf en word agent

De campagne-uitingen laten een situatie zien die je als agent in de praktijk tegenkomt en stelt de kijker de vraag: kun jij dit tot een goed einde brengen? Beschik jij over de juiste mentaliteit en competenties?

De uitingen zetten de kijker aan het denken en verleiden belangstellenden zichzelf verder te screenen op screenjezelf.kombijdepolitie.nl.

Confronterende filmpjes

Op de website screenjezelf.kombijdepolitie.nl kunnen bezoekers met behulp van filmpjes zichzelf 'screenen' voor het politiewerk. Door de ogen van een agent kijkt de bezoeker naar soms heftige en emotionele situaties.

Vervolgens wordt de kijker gevraagd zich in de agent te verplaatsen en een antwoord te kiezen. Tenslotte vertellen politiestudenten hoe ze hierop worden voorbereid in de opleiding.