EDE - Een 19-jarige Edenaar is in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 januari op de Veenderweg in zijn woonplaats door de politie aangehouden nadat hij ambulancepersoneel en agenten te lijf was gegaan. De jongen is ingesloten.

Omstanders riepen omstreeks half een die nacht de hulp in van politie en ambulance nadat ze de Edenaar kennelijk buiten bewustzijn op straat hadden aangetroffen. Toen de hulpverleners zich over hem wilden ontfermen haalde Edenaar uit en sloeg een van de ambulancemedewerkers op het gezicht. Een te hulp geschoten agent werd geschopt waarna de jongen met enkele agenten onder controle werd gebracht.

Toen de Edenaar, kennelijk onder invloed van alcohol, in de ambulance wederom om zich heen begon te trappen werd hij door de agenten aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Twee agenten hadden bij de schermutseling lichte verwondingen opgelopen en moesten zich onder doktersbehandeling stellen.

Handen af van hulpverleners
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politieambtenaren zal de politie Gelderland-Midden haar medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is.

Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politieambtenaren en andere hulpverleners met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen deze beroepsgroep altijd wordt verhoogd.