NIEKERK - De politie in Groningen heeft in de nacht van zaterdag op zondag bij een feest in Niekerk twee mannen van 32 en 33 jaar uit Grootegast aangehouden.

De 32-jarige plaste in de richting van politieagenten en reageerde agressief toen zij hem hierop aanspraken. De andere man belaagde een beveiligingsmedewerker en verzette zich hevig tegen zijn arrestatie.

De plasser gaf een agent een kopstoot toen deze hem aansprak op het wildplassen. Vervolgens schopte hij een andere politieagent in zijn nek. Hij moest met behulp van pepperspray worden overmeesterd. De agent die een kopstoot kreeg, doet aangifte omdat daardoor een tand bij hem losraakte en hij behandeld moest worden.

Iets eerder op de avond had de politie al moeite met de arrestatie van de 33-jarige man. Nadat hij ruzie had gekregen met een beveiligingsmedewerker en hem had geslagen, verzette hij zich zo hevig tegen de arrestatie dat de politie hem tegen de grond werkte en in de boeien sloeg. Met moeite kregen de agenten de man in een politieauto.

Bron: Telegraaf