De politie heeft dinsdagavond een 48-jarige man en een meisje (15) uit Leiden aangehouden op de Lage Morsweg nadat zij geweld hadden gebruikt tegen agenten. De volgende morgen werd, in relatie met deze zaak, nog een Leidenaar (20) opgepakt.

Een agent zag dinsdagavond rond kwart voor tien over de Morsweg een snorfiets rijden waarvan de kentekenplaat half afgebroken was. De 15-jarige bestuurster werd op de Lage Morsweg staande gehouden en de agent vroeg om haar rijbewijs. Deze bleek zij niet te hebben. De diender schreef vervolgens een bon uit, terwijl ondertussen de 20-jarige de agent beledigde en hem bedreigde.

De politieman vroeg om assistentie. Meerdere agenten kwam naar de Lage Morsweg en de Leidenaar werd aangehouden. De 20-jarige verzette zich tegen de aanhouding en stuurde zijn honden op de politie af. Eén agent werd gebeten.

De vader van de 20-jarige belemmerde het werk van de politie door een agent te slaan. Hij werd vervolgens opgepakt. Bij deze aanhouding schopte het 15-jarige meisje een agent in zijn rug. Hierna kon zij ook mee naar het bureau. De 20-jarige was ondertussen weggerend maar werd de volgende ochtend alsnog gearresteerd.

In totaal hebben vijf agenten aangifte gedaan, vier inzake mishandeling en één voor het ophitsen van een hond tegen hem.

Bron: Leidens Dagblad | 18 augustus 2010