HENGELO - De politie Twente heeft vijf mannen aangehouden die in de nacht van zaterdag op zondag twee agenten hebben mishandeld. Dat heeft de politie gemeld.

De twee surveillerende agenten zagen rond half vier dat een groep mannen zich vervelend en luidruchtig gedroeg in het centrum van Hengelo.

Zij spraken de mannen hierop aan. Toen een van hen glas naar de agenten wilde gooien, probeerden de dienders hem aan te houden.

Bij de worsteling die ontstond, werden beide agenten door de vrienden van de verdachte op de grond geduwd. De mannen trapten de agenten, waarbij meerdere malen hun hoofden werden geraakt.

Portiers
De agenten werden uiteindelijk uit hun benarde positie bevrijd door toegesnelde portiers van horecagelegenheden in de straat. Collega's van de twee agenten konden snel daarna de vijf mannen aanhouden.

Het vijftal is opgesloten en wordt aangeklaagd voor openlijke geweldpleging tegen de politiemannen. Het gaat om een 20-jarige man uit Haaksbergen, een 23-jarige en 26-jarige man uit Hengelo, een 22-jarige man uit Enschede en een 21-jarige man uit Almelo.

De twee aangevallen politiemannen zijn in het ziekenhuis behandeld voor diverse blauwe plekken en bulten.