Loppersum -  Een 18-jarige man uit Loppersum gebruikte zaterdagnacht geweld tegen politieagenten. Agenten surveilleerden bij de plaatselijke jeugdsoos in verband met een festiviteit die hier plaatshad.

De jongeman uitte agressieve taal en beledigde de agenten. Reden voor de politie hem weg te sturen. Toen hij in plaats hiervan de agenten bleef bedreigen, werd hij aan 't Hoge Heem in zijn woonplaats aangehouden.

 

Dit ging niet zonder slag of stoot. Tijdens de arrestatie schopte hij de agenten en spuugde in hun richting. Ondanks hulp van omstanders moest de politie pepperspray inzetten om hem aan te houden. Toen de agenten uiteindelijk met de man wegreden, openden onbekenden nog een deur van de politieauto om een baksteen naar binnen te gooien. De man zit vast en is in verzekeringgesteld. In overleg met het openbaar ministerie is besloten dat de man voor de rechter-commissaris moet verschijnen. Mogelijk volgen er nog meer aanhoudingen.

De man wordt onder meer geweld tegen en bedreiging van een ambtenaar in functie ten laste gelegd. In de nacht voorafgaand aan Koninginnedag ging hij ook al in de fout. Hij was toen eveneens betrokken bij de mishandeling en bedreiging van een agent. Via snelrecht verscheen hij destijds voor de rechter die hem veroordeelde tot een werkstraf van 180 uren (waarvan 60 voorwaardelijk) en het betalen van ruim 500 euro schadevergoeding.

De politie is op zoek naar getuigen. Dat kan telefonisch via 0900-8844 (lokaal tarief) of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Bron: Dagblad van het Noorden | 06-06-2010