ALKMAAR - Gistermiddag, woensdag 28 april, rond 16.50 uur betrapte een agent een 31-jarige man uit Alkmaar op drugsgebruik op de Stationsweg. Toen de agent de man wilde laten stoppen kreeg hij een vuistslag in zijn gezicht waardoor hij gewond raakte.


De verdachte zat gehurkt met een basepijpje aan zijn mond bij de parkeerplaats van het NS-station. De agent vroeg hem herhaaldelijk ermee te stoppen. Hij gebruikte drugs in het zicht van veel voetgangers.

De verdachte stond plotseling op en gaf, met het metalen pijpje in zijn hand, een vuistslag in het gezicht van de agent. Die liep een bloedende wond boven zijn linkeroog op. De agent moest voor een behandeling naar het ziekenhuis en bleek twee sneetjes boven zijn oog te hebben opgelopen. Zijn oog is blauw en opgezwollen en gezichtsvermogen is tijdelijk beperkt en hij kon zijn dienst dan ook niet hervatten. De agent kreeg tevens een behandeling tegen hepatitis.

De verdachte is aangehouden wegens zware mishandeling en in verzekering gesteld. Hij wordt vanmiddag geleid voor de officier van justitie in Alkmaar.

Bron: Politie.nl