Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, geëist tegen een automobilist die rond de jaarwisseling dronken op twee agenten inreed. De man had bovendien al een botsing veroorzaakt, geen geldig rijbewijs en een strafblad.

Andere politiemensen wilden de man op oudejaarsavond in Den Haag aanhouden omdat hij geen gordel droeg en zijn auto eruit zag of hij een botsing had gehad. De 27-jarige man uit 's-Gravenzande stond bij een stoplicht op de Alberdastraat, maar gaf gas toen de agenten hem een stopteken gaven.

De automobilist reed met gedoofde lichten richting de Kamperfoeliestraat, waar hij werd opgewacht door een politieauto. De man minderde vaart toen hij de agenten zag, maar toen die uitstapten, trapte hij het gaspedaal weer in.

Hij ramde zijn auto tussen de politieauto en een geparkeerde auto. Een agent raakte gewond door rondvliegend glas van een gebroken autoruit.

De verdachte heeft bekend dat hij onder invloed was van drugs en alcohol. Hij verklaarde de eerste stoptekens te hebben genegeerd, omdat hij geen geldig rijbewijs had.

Als het aan het OM ligt verliest de verdachte over twee weken als de rechter uitspraak doet ook zijn auto. De eis is aan de hoge kant, omdat het gaat om geweld tegen mensen in een publieke functie.

Bron: Trouw | 14-04-2010