De sneeuw heeft de politie in Oudenbosch een handje geholpen bij het opsporen van vier koperdieven.

Rond 3.00 uur 's ochtends kreeg de spoorwegpolitie een melding van een diefstal. Spoorwegmonteurs hadden eerder die nacht een storing doorgekregen en waren gaan kijken. Daar zagen ze dat het spoor was vernield en dat er verse schoensporen in de sneeuw lagen.

Ook zagen ze twee auto's die ervandoor gingen. Waarschijnlijk hadden de monteurs de dieven gestoord, waarop die op de vlucht sloegen.

De monteurs gaven een beschrijving van de auto's door aan de politie, die de voertuigen later in Bosschenhoofd signaleerde. In de auto's vonden ze gereedschap, maar geen koper.

Sneeuw

Daarna werd het de politie bij het sporenonderzoek op de spoorweg wel erg makkelijk gemaakt. "Schoensporen in de sneeuw zijn extra goed te zien en je kan goed zien of ze vers zijn of niet." De schoenen van de autorijders en de schoensporen in de sneeuw bij het spoor hadden hetzelfde profiel.

De drie mannen en de vrouw die in de auto zaten, zijn aangehouden. Het gereedschap en de auto's zijn in beslag genomen.

Opmerkelijk

Brand geblust met afstandsbediening

Zwitserse politieagenten en brandweerlieden die zich naar het huis van een bejaarde vrouw spoedden die had gemeld dat haar televisie in brand stond, stonden even raar te kijken omdat ze nergens vlammen of rook uit het toestel zagen komen.

Lees meer...

Politiesites