Over Infopolitie.nl

Infopolitie.nl is een website over de politie in Nederland. Het is geen website van de nationale politie, maar een particulier initiatief. Ga voor de officiƫle site van de Nederlandse politie naar www.politie.nl. Lees ook onze disclaimer.

(English | Russia | Oekranian)

GRONINGEN - Er lijkt helemaal geen geld te zijn voor de drieduizend nieuwe agenten, die in het nieuwe regeerakkoord worden beloofd.

De politiekorpsen kampen nu al met een gezamenlijk tekort van 300 miljoen euro. Het toegezegde extra geld is niet voldoende om dat weg te werken en al helemaal niet voor de aanstelling van nieuwe agenten.

Door de huidige bezuinigingen moeten er al 3000 politie-agenten weg. Het extra geld zou dat aantal kunnen worden beperkt tot 1300, maar er blijft geen geld over voor nieuwe mensen.

Het heeft er alle schijn van dat het kabinet een rekenfout heeft gemaakt, zo zegt Ferd Crone, penningmeester van het dagelijks bestuur van de korpsbeheerders.

Met het vorige kabinet is afgesproken bepaalde zaken te gaan centraliseren. Dat levert 200 miljoen per jaar op, maar die bezuiniging is volgens Crone al ingeboekt door het vorige kabinet.

Bron: RTV-Noord | 02-10-2010

Opmerkelijk

Sneeuw helpt politie met opsporing

De sneeuw heeft de politie in Oudenbosch een handje geholpen bij het opsporen van vier koperdieven.

Lees meer...

Politiesites

Sponsors