Over Infopolitie.nl

Infopolitie.nl is een website over de politie in Nederland. Het is geen website van de nationale politie, maar een particulier initiatief. Ga voor de officiƫle site van de Nederlandse politie naar www.politie.nl. Lees ook onze disclaimer.

(English | Russia | Oekranian)

Naast de dagelijkse werkzaamheden kent de politie een aantal specialistische taken. Deze taken worden zelfstandig uitgevoerd of ter ondersteuning van de basispolitiezorg. Welke taken dit zijn lees je op deze pagina.

Regionale rechercheonderzoeken
Onderzoeken van de zwaardere misdrijven, zoals moordzaken, drugshandel, mensenhandel, jeugdcriminaliteit, wapenhandel, fraude, grote milieuzaken en zedenzaken. De rechercheurs worden hierbij vaak ondersteund door vakspecialisten.

Informatiebeheer
Het verzamelen en verwerken van technische informatie (zoals foto's en vingerafdrukken van daders van misdrijven) en informatie over criminele organisaties.

Vreemdelingenzorg
Het uitgeven van verblijfsvergunningen en het toezicht houden op personen die in Nederland verblijven maar niet de Nederlandse nationaliteit hebben.

Milieudienst
Het milieu is een heel moeilijk onderdeel voor de politie. De wetgeving zit erg moeilijk in elkaar en daarom is dit een specialistische taak.

Operationele ondersteunende taken
Taken ter ondersteuning van de basispolitiezorg en/of de specialistische taken, zoals de levende have (paarden en honden), de mobiele eenheid, het arrestatieteam en het observatieteam.

Opmerkelijk

Politie vangt 85 centimeter lange slang

De politie in Den Haag heeft een slang van 85 centimeter lang uit de Zoutkeetsingel gevist. Dat heeft een woordvoerder laten weten.

Lees meer...

Politiesites

Sponsors