Over Infopolitie.nl

Infopolitie.nl is een website over de politie in Nederland. Het is geen website van de nationale politie, maar een particulier initiatief. Ga voor de officiƫle site van de Nederlandse politie naar www.politie.nl. Lees ook onze disclaimer.

(English | Russia | Oekranian)

Artikel 138 Wetboek van Strafrecht behandelt het binnendringen in de woning en het zich niet verwijderen uit de woning na een vordering daartoe.

Artikel 285b Wetboek van Strafrecht stelt de belaging, ook wel stalking genoemd, strafbaar.

Stalking is te verdelen in 8 stadia. Aan de hand van deze lijst kun je ongeveer bepalen in welk stadium je zit als het gaat om stalking, ook wel belaging genoemd.

 

Op deze pagina staat een voorbeeldbrief die slachtoffers van stalking/belaging eventueel kunnen gebruiken om te versturen naar bekende Stalkers. Stuur de bij de brief genoemde bijlage ook mee, zodat de belager precies weet wat er gebeurt als hij/zij zich er niet aan houdt. De vetgedrukte gedeelten van de brief zijn delen, die door jezelf ingevuld moeten worden.

Justitie heeft een hele goede brochure met tips over WAT TE DOEN TEGEN GEWELD IN JE RELATIE. Deze is gratis te bestellen via postbus 51, tel. 0800-8051 of hier te downloaden als PDF. De Brochure heeft de naam: "Op eigen kracht".

Welke maatregelen kunnen wettelijk worden getroffen.

Opmerkelijk

Ierse politicus beveelt alcohol in verkeer aan

Een politicus in Ierland heeft gezegd dat gespannen automobilisten baat hebben bij een borrel om rustig te worden. Zijn uitspraak stond dinsdag op vrijwel alle voorpagina's van de Ierse kranten.

Lees meer...

Politiesites

Sponsors