Over Infopolitie.nl

Infopolitie.nl is een website over de politie in Nederland. Het is geen website van de nationale politie, maar een particulier initiatief. Ga voor de officiële site van de Nederlandse politie naar www.politie.nl. Lees ook onze disclaimer.

(English | Russia | Oekranian)

De wapenwet- en regelgeving houdt het volgende in:

  • Wapens en munitie zijn ingedeeld in verschillende categorieën (1.2);
  • Per categorie gelden verschillende verboden. Deze verboden gelden in principe voor iedereen, maar voor bepaalde (beroeps-)groepen bestaan daarop uitzonderingen. Daarnaast gelden er vrijstellingen (algemene uitzonderingen) voor bepaalde wapen- en munitiecategorieën (1.3.2);
  • Voor bepaalde wapen- en munitiecategorieën en handelingen, die in beginsel verboden zijn, kunnen vergunningen worden aangevraagd (1.4). Afhankelijk van het doel waarvoor de vergunning wordt verleend, wordt deze vergunning aangeduid met: ontheffing (1.4.2), erkenning (1.4.3), verlof (1.4.4) en consent (1.4.5.1).

Genoemde aspecten van de regelgeving met betrekking tot wapens en munitie worden hieronder bij de aangegeven paragrafen nader uitgewerkt.


Opmerkelijk

73-jarige met brommobiel op snelweg

Een 73-jarige bestuurder van een brommobiel kwam per ongeluk op de A28 terecht. De man uit Dedemsvaart kwam uit de richting Meppel en wilde via de Rijksparallelweg naar Staphorst, maar nam de verkeerde afslag.

Lees meer...

Politiesites

Sponsors