Over Infopolitie.nl

Infopolitie.nl is een website over de politie in Nederland. Het is geen website van de nationale politie, maar een particulier initiatief. Ga voor de officiƫle site van de Nederlandse politie naar www.politie.nl. Lees ook onze disclaimer.

(English | Russia | Oekranian)

In diverse politieregio's zijn wijkagenten, die twitter inzetten om te communiceren met de wijkbewoners. Wijkagenten nemen op deze manier iedereen mee in hun dagelijks werk. Met hun berichten van 140 karakters versturen ze actuele informatie, eventueel samen met foto's, video's, en links.

De wijkagenten twitteren over hun dagelijks werk, geven infomatie over lokale problemen en geven preventieadviezen. Via Twitter vragen naar informatie en getuigen of jou vragen om te helpen bij het oplossen van misdrijven of het terugvinden van vermiste kinderen.

Op deze manier krijg je inzicht in de diversiteit van het werk van een wijkagent. Twitterende wijkagenten krijgen veel positieve reacties. Het geeft wijkagenten een stukje erkenning voor hun werk.

Opmerkelijk

Dief 'woont' op adres agent

Een jonge dief heeft een vals adres opgegeven dat van een agent bleek te zijn. De 18-jarige was betrapt tijdens een winkeldiefstal in het Noord-Duitse Achim.

Lees meer...

Politiesites

Sponsors