Over Infopolitie.nl

Infopolitie.nl is een website over de politie in Nederland. Het is geen website van de nationale politie, maar een particulier initiatief. Ga voor de officiële site van de Nederlandse politie naar www.politie.nl. Lees ook onze disclaimer.

(English | Russia | Oekranian)

Bij de politie is een aantal meldingen binnengekomen van bezorgde ouders over een kettingbrief die de ronde doet onder jeugdigen via social media. In deze kettingbrief wordt gedreigd met geweld wanneer de ontvanger het bericht niet doorstuurt aan anderen.

APELDOORN - In de strijd tegen de hausse aan woninginbraken, roept de politie Noord- en Oost-Gelderland mensen op eigendommen te registreren en te voorzien van digitale opsporingssoftware. Op die manier hoopt het korps meer diefstalzaken op te lossen.

Tijdens een korte stop blijkt uw fototoestel plotseling niet meer in uw auto te liggen. Of nog erger, bij thuiskomst treft u een volledig overhoop gehaalde woonkamer aan. Op die momenten slaat uw vakantieplezier doorgaans eerst om in schrik en daarna woede.

Het lijkt een lange zomer te worden. Om die reden waarschuwt de politie inwoners van de regio Noord- en Oost-Gelderland dan ook voor inbrekers of insluipers die hiervan graag gebruik maken. Laat geen ramen of (balkon)deuren open staan, ook niet wanneer u even een boodschapje gaat doen.

Bijna driehonderd keer per jaar zijn inwoners van de politieregio Noord- en Oost-Gelderland het slachtoffer van een babbeltruc. De dieven weten met een smoesje het huis binnen te komen en een handlanger steelt ondertussen waardevolle spullen.

Staatssecretaris Teeven kondigt Landelijk netwerk slachtofferloketten aan

Er komt volgend jaar een landelijk netwerk van slachtofferloketten. In alle arrondissementen komt een loket waar slachtoffers van misdrijven terecht kunnen voor ondersteuning en informatie.

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het voorstel van minister Hirsch Ballin en minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om burgemeesters de bevoegdheid te geven een huisverbod op te leggen als er huiselijk geweld dreigt.

De bewindslieden willen met deze maatregel huiselijk geweld verder terugdringen. De wet wordt van kracht op 1 januari 2009.

Vandaag begint in acht gemeenten (Gouda, Delft, Ede, Leeuwarden, Dantumadeel, Breukelen, Maarssen en De Ronde Venen) de werving voor een proef met Burgernet. Mensen die wonen of werken in deze plaatsen kunnen zich aanmelden als deelnemer. De proef zelf start begin november. In Nieuwegein loopt de huidige proef gewoon door.

U loopt naar de plaats waar U de fiets even daarvoor heeft neergezet. Weg, geen fiets meer te bekennen. U denkt nog na of U de fiets dan ergens anders hebt neergezet en gaat zoeken, maar de fiets blijft weg. Hij is gestolen. U bent daarmee een van de 700.000 fietsdiefstalslachtoffers per jaar.

Bij autodiefstal gaat het al lang niet meer om alleen maar dure, nieuwe auto’s. De belangstelling van het inbrekersgilde gaat steeds meer over naar de ‘middenklasser’ en de kleinere personenvoetuigen. Dat komt vooral doordat vrijwel alle nieuwe voertuigen tegenwoordig voorzien zijn van een startonderbreker.

De Nederlandse wapenwetgeving staat wereldwijd bekend als zeer streng in vergelijking met de ons omringende landen. Het doel van deze wetgeving is om het illegaal bezit van wapens tegen te gaan en het legaal bezit van wapens te beheersen en te controleren.

Zakkenrollers slaan het liefst hun slag op drukke plaatsen zoals warenhuizen, markten en winkelstraten. Op dergelijke plekken wordt uw aandacht namelijk door van alles en nog wat afgeleid. Uitbundige etalages, aanlokkelijke koopjes, vele vreemde gezichten, schreeuwende marktkooplieden en zingende straatmuzikanten.

Kapot gegooide straatverlichting, omgekeerde vuilnisbakken, vernielde telefooncellen, gesloopte bushaltes, stukgetrapte autospiegels onder onderkladderde muren.

Opmerkelijk

Fietsendief probeert fiets te verkopen aan agent

Rotterdam - Een fietsendief maakte het de politie wel erg makkelijk. Agenten liepen in burger over Nieuwe Binnenweg en zagen dat een jongeman op een fiets iets zei tegen een passant. Deze schudde zijn hoofd waarop de fietser doorfietste naar de agenten.

Lees meer...

Politiesites

Sponsors