Over Infopolitie.nl

Infopolitie.nl is een website over de politie in Nederland. Het is geen website van de nationale politie, maar een particulier initiatief. Ga voor de officiële site van de Nederlandse politie naar www.politie.nl. Lees ook onze disclaimer.

(English | Russia | Oekranian)

Een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) is een motorvoertuig dat bestemd is voor het uitvoeren van specifieke werkzaamheden en geen kenteken nodig heeft. 

 

Bij het toelaten van de Segway (staatscourant 20346/2010) heeft de Tweede Kamer de wens geuit om de toelating tot het verkeer voor andere innovatieve vervoermiddelen te vereenvoudigen. Ook de Minister van I en M vindt het wenselijk dat andere vernieuwende voertuigen kunnen worden gebruikt in het verkeer onder de voorwaarde dat toelating niet kan leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties.

De bikeboard is een elektrisch aangedreven kruising tussen een step, segway en een elektrische fiets. Het heeft een topsnelheid van ongeveer 25 kilometer per uur. Met volle accu's is een afstand van 40 kilometer af te leggen.

Een snorfiets valt volgens de wet onder de definitie van een bromfiets. De snorfiets heeft daarbij de bijzonderheid dat de maximum constructiesnelheid niet meer dan 25 km/u mag bedragen.

Voor gehandicaptenvoertuigen met een motor (zoals elektrische rolstoelen, scootmobielen en gesloten voertuigjes als bijvoorbeeld de Canta) geldt:

Gebruikers van een step en skeelers hebben dezelfde rechtspositie als voetgangers. Zij dienen dus het voetpad te gebruiken.

De step met een verbrandings- of elektromotor is volgens de wet of een bromfiets of een snorfiets, afhankelijk van de constructiesnelheid (maximaal 45 respectievelijk 25 kilometer per uur).

Een motorrijtuig met 4 wielen en zonder carrosserie wordt een quad genoemd. In de wet komt het woord quad niet voor. Er zijn 5 soorten voertuigen, die we quad noemen. De soort wordt bepaald op basis van de maximumsnelheid, de massa (het gewicht) en het maximum vermogen.

Een trike wordt beschouwd als een driewielig motorrijtuig of een driewielige bromfiets.

Een wegtreintje is een motorvoertuig met één of meer aanhangwagens, ingericht voor het vervoer van personen.

De tuk-tuk is een meestal overdekt driewielig motorrijtuig dat geschikt is om meerdere personen mee te vervoeren.

Minibikes zijn cool, gaaf, trendy, duur en....levensgevaarlijk. Het zijn bromfietsen of motoren in miniatuurformaat. De hoogte bedraagt vaak niet meer dan 30 a 40 cm. Qua uiterlijk zijn ze een exacte kopie van hun volwassen voorbeelden.

Een segway is een elektrisch aangedreven snorfiets die u staande bestuurt. Een segway is zelfbalancerend met twee wielen naast elkaar. Een Segway is een aangewezen bromfiets, waarvoor afwijkende regels gelden. Voor een segway op de openbare weg gelden regels voor onder andere de maximumsnelheid, minimumleeftijd en verzekeringsplicht.

Opmerkelijk

Tijgerpython houdt politie bezig

De politie in Amsterdam heeft zondag 21 augustus 2011 de handen vol gehad aan een ontsnapte tijgerpython. Het drie meter lange beest wist uit een geparkeerde camper aan de Orteliuskade te glippen, zegt een politiewoordvoerder maandag.

Lees meer...

Politiesites

Sponsors