Over Infopolitie.nl

Infopolitie.nl is een website over de politie in Nederland. Het is geen website van de nationale politie, maar een particulier initiatief. Ga voor de officiële site van de Nederlandse politie naar www.politie.nl. Lees ook onze disclaimer.

(English | Russia | Oekranian)

Op de openbare weg vinden met enige regelmaat straatraces plaats. Daarbij vallen gewonden en zelfs doden. Politie en justitie treden hier hard tegen op.

Voldoende afstand houden kan veel verkeersongevallen voorkomen. Omdat het schatten van een veilige afstand ten opzichte van voorliggers moeilijk is, bestaat een vuistregel, die u overal en altijd kunt toepassen. En die het verschil kan maken tussen het voorkomen en het krijgen van een ongeval.

Bumperkleven is het gevaarlijk dicht achter een ander voertuig rijden. In de meeste gevallen is een goede tussenruimte 2 seconden of ongeveer een halve meter voor iedere km/h (dit zijn twee verschillende manieren om dezelfde afstand aan te geven).

Files kosten de automobilist veel tijd. Nog meer tijd kost het wanneer motorrijders in dezelfde lange rij moeten aansluiten, of wanneer motorrijders in plaats van de motor ook voor de auto zouden kiezen. Door motorrijders ruimte en aandacht te geven, profiteert de automobilist ook.

Het is hard gegaan met de mobiele telefoon. Twintig jaar geleden was het nog een statussymbool voor de "happy few", nu heeft vrijwel elke Nederlander een GSM. Ook zijn de mogelijkheden van telefoons steeds verder uitgebreid. Met een smartfone kunnen we meer dan bellen alleen: SMS, twitter, facebook, internet en dat allemaal naast telefoneren. We gebruiken de mobiele telefoon dan ook overal: op straat, op de fiets, in de trein. Maar ook in de auto. Bij dat laatste zouden we eens stil moeten staan.

Opmerkelijk

Overvaller uitgelachen: druipt af

Een overvaller zag  een door hem beraamde overval mislukken. De jongeman legde rond 13.30 uur een briefje op de toonbank waarin stond dat hij gewapend was en dat het personeel met geld over de brug moest komen.

Lees meer...

Politiesites

Sponsors