Over Infopolitie.nl

Infopolitie.nl is een website over de politie in Nederland. Het is geen website van de nationale politie, maar een particulier initiatief. Ga voor de officiële site van de Nederlandse politie naar www.politie.nl. Lees ook onze disclaimer.

(English | Russia | Oekranian)

Alcohol drinken op straat en in publieke plaatsen zoals stations, winkelcentra, warenhuizen en cafés, wordt strafbaar voor jongeren onder 16 jaar.

Agent C2000AMSTERDAM - De politie mag kinderen onder de twaalf jaar die 's avonds op straat rondhangen en overlast veroorzaken, straks thuisbrengen. Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie werkt aan een regeling die dit mogelijk maakt. "Een jong kind hoort niet op straat in de avonduren", zei de minister donderdag op een congres in Amsterdam, waar hij zijn plan aankondigde.

Onderstaande tekst is het resultaat van een onderzoek door twee studenten van de opleiding Personeel en Arbeid, specialisatie Loopbaanbegeleiding in het onderwijs.

Steeds meer scholen signaleren een toename van ‘lastig’ gedrag bij leerlingen. Dit stelt de schoolorganisaties en de docenten voor grote problemen. Veel scholen zijn daarom op zoek naar een manier om het ‘lastige’ gedrag van leerlingen te verminderen. Dat lastig gedrag van de leerlingen komt voort uit de ontwikkelingen in de maatschappij.

Opmerkelijk

Politie pakt dronken AA-man op

De Franse politie heeft een man aangehouden die met de auto folders van de Anonieme Alcoholisten (AA) naar het bureau kwam brengen.

Lees meer...

Politiesites

Sponsors